Mike

Mike wil graag een plekje die hij "thuis" mag noemen
 
home
naam Mike
geslacht mannelijk
ras anders
beschrijving Mechelse Herder
kleur Bruin-zwart
leeftijd volwassen
geboren 01-02-2015
gesteriliseerd / gecastreerd ja
knuffelen ja, als ik erom vraag
verlegen alleen in het begin
kan bij katten onbekend
kan bij honden wisselend
kan bij kinderen vanaf 12
kan traplopen onbekend
kan alleen zijn onbekend
kan in de auto onbekend
is zindelijk begeleiden
 

Dit is Mike, een knappe Mechelse Herder van 4 jaar oud. Hij is als vondeling bij ons binnen gebracht. Waarom hij zonder pardon op straat is gezet weten wij niet. Wel hebben wij kort contact gehad met zijn eerste eigenaar. Helaas wilde hij de hond niet terug maar gaf ons daar geen reden voor. Hierdoor weten wij dus verder niks van zijn verleden.

Mike kijkt in het begin de kat uit de boom. Hij is niet zoals de meeste Mechelse Herders die direct in je armen springen. We hebben hier ons best moeten doen om aan Mike te laten zien dat we best leuk zijn en dat je ook leuk met ons kan spelen. Nieuwe mensen moet hij ook even leren kennen. Maar daarna zit het helemaal goed.

Wij hebben Mike hier helaas nog niet samen gehad met een andere hond. Tijdens het wandelen vindt hij het best gezellig als er een andere hond mee wandelt. Ook op het veld kunnen wij verschillende honden naast hem zetten. Maar op sommige honden reageert hij niet altijd even leuk.

Tijdens onze wandeling hier met Mike zijn wij ook een paard tegen gekomen. Deze vond Mike echt niet leuk! Hier moet een nieuwe eigenaar wel rekening mee houden en stevig in zijn/haar schoenen staan. Mike is best een grote, sterke jongen.

Omdat wij Mike zijn vorige eigenaar niet lang hebben gesproken weten wij ook verder niks over zijn verleden. Wij weten niet wat hij allemaal al geleerd heeft. Daarom zal het alleen thuis zijn weer heel langzaam opgebouwd moeten worden. Wellicht heeft de zindelijkheid in het begin wat extra aandacht nodig.

Heeft u ervaring met het positief opvoeden van honden? Heeft u een plekje over voor onze Mike? Neem dan snel contact met ons op en maak een afspraak voor Mike.


Ook als u Mike geen nieuw thuis kunt bieden, kunt u helpen! Met uw bijdrage kunnen we dieren zoals Mike de juiste verzorging geven zolang ze in ons asiel verblijven. Nadat Mike is geplaatst hebben de achterblijvertjes hier ook nog plezier van. U kunt Mike gericht helpen met een donatie voor:

Mike zegt dankjewel


  • bedankt anoniem voor: extra opvang (3 mnd) (12-10-2018)
 
 

Mike wacht op een nieuw thuis in het volgende asiel: Stichting Haags Dierencentrum.

Lozerlaan 595
2544 MC
Den Haag
  0703661806
 
  www.haagsdierencentrum.nl
 
datum toegevoegd 07-09-2018
laatst gewijzigd 10-04-2019 14:31
aantal keer bekeken 5714