Maya

Maya heeft recht op geluk!
 
home
naam Maya
geslacht vrouwelijk
ras anders
beschrijving Duitse Herder
kleur Black & Tan
leeftijd volwassen
geboren 01-08-2012
gesteriliseerd / gecastreerd ja
knuffelen ja
verlegen ja
kan bij katten nee
kan bij honden nee
kan bij kinderen vanaf 16
kan traplopen onbekend
kan alleen zijn onbekend
kan in de auto ja
is zindelijk begeleiden
 

Wij willen u graag voorstellen aan onze herder Maya. Maya heeft vijf jaar lang in Portugal gewoond waar zij lekker de ruimte had. Zij woonde hier samen met nog twee andere honden. Het gezin besloot om te gaan verhuizen naar Nederland. Sinds de komst in Nederland reageert zij echt niet meer leuk op andere honden. Zij begon met uitvallen en kon hierdoor ook niet meer los lopen en kon zo ook haar energie niet meer kwijt. Dit is dan ook de reden dat er van haar afstand is gedaan.

Doordat er met Maya niet altijd even leuk is omgegaan was ze het vertrouwen in de mens kwijt. De eerste tijd was zij zo ontzettend bang voor alles en iedereen. Met heel veel geduld, lekkere snoepjes en laten zien dat we het beste met haar voor hebben, kwam er weer blije Maya. Ze speelt er nu iedere dag vrolijk op los met vrijwilligers op het veld, is een grote knuffelkont geworden en gek op snoepjes. Bij het introduceren van nieuwe mensen moet er wel rekening gehouden worden met het feit dat dit heel rustig aan gebeuren moet.

Maya reageert bij ons niet leuk op andere honden. Tijdens het wandelen kan zij uitvallen naar andere honden. Hier zijn wij bezig om haar te leren dat uitvallen niet nodig is. Een nieuwe eigenaar moet hier wel verder mee gaan.

Ze kon in haar vorige huis even een paar uurtjes alleen thuis blijven. Dit was wel altijd met de aanwezigheid van twee andere honden. Het alleen alleen thuis blijven zal daarom helemaal opnieuw aangeleerd moeten worden.

Bent u bekend met het positief opvoeden van honden? Heeft u de tijd, liefde en geduld voor Maya? Neem dan contact op met de hondenafdeling voor het maken van een afspraak.


geen donaties mogelijk op dit moment

Maya zegt dankjewel


  • bedankt Meike voor: smulmaaltijd (04-08-2019)
  • bedankt Evelyn voor: extra opvang (1 jr) (11-05-2019)
  • bedankt Rob voor: speelgoed (24-09-2018)
  • bedankt Zuzana Kucharova voor: kauwbot (30-07-2018)
  • bedankt anoniem voor: extra opvang (3 mnd) (09-07-2018)
 
 

Maya heeft een nieuw thuis gevonden via het volgende asiel: Stichting Haags Dierencentrum.

Lozerlaan 595
2544 MC
Den Haag
  0703661806
 
  www.haagsdierencentrum.nl
 
datum toegevoegd 11-06-2018
laatst gewijzigd 18-08-2019 12:16
aantal keer bekeken 14334