Carlos

Trouwe 4 voeter zoekt trouwe 2 voeter.
 
home
naam Carlos
geslacht mannelijk
ras anders
beschrijving Kruising Herder
kleur Bruin-zwart
leeftijd jong
geboren 11-07-2017
gesteriliseerd / gecastreerd ja
knuffelen ja, als ik erom vraag
verlegen alleen in het begin
kan bij katten nee
kan bij honden wisselend
kan bij kinderen vanaf 16
kan traplopen onbekend
kan alleen zijn onbekend
kan in de auto onbekend
is zindelijk begeleiden
 

Hey knapperd, was het eerste wat wij tegen deze hond zeiden toen wij hem
‘s ochtends in de nachtopvang zagen zitten . Waarom hebben ze jou aan een boom vast gebonden? Het gebeurt helaas nog vaak genoeg dat mensen hun hond aan de boom vastbinden. Dit vinden wij altijd erg jammer. Hierdoor weten wij dus niks over het verleden van een hond. Zo ook van deze knapperd. Er was helaas geen naam bekend, dus hij heeft van ons de naam Carlos gekregen.

Zoals met elke nieuwe hond, zijn wij ook direct met Carlos aan de slag gegaan. Hij is bij ons gecastreerd en ook zijn er direct röntgenfoto’s van zijn heupen gemaakt. Zijn rechter heup ziet er goed uit alleen links zit beginnende HD (heupdysplasie). Nou merken wij hier niks van hoor. Hij rent en springt zonder enig probleem. Wel is het voor hem belangrijk dat hij genoeg bespiering opbouwt.

Carlos kan soms wat wisselend op andere honden reageren. We zijn met hem al een paar keer met een andere hond gaan wandelen en dat vond hij erg gezellig.

Zoals hierboven als vermeld is weten wij niks over het verleden van Carlos. Wij weten dus niet wat hij allemaal al heeft geleerd. Het is daarom voor Carlos van belang dat het alleen thuis zijn heel langzaam opgebouwd gaat worden. Wellicht heeft de zindelijkheid in het begin wat extra aandacht nodig.

Nu gaan wij samen met Carlos op zoek naar een nieuwe eigenaar. Wij zoeken een eigenaar die stevig in zijn/haar schoenen staat. Deze meneer kent zijn eigen krachten niet heel goed en is behoorlijk sterk. Op dit moment krijgt Carlos licht verteerbaar voer ivm diarree. Wellicht moet hij dit in het begin bij zijn nieuwe eigenaar ook nog krijgen. Mocht u dit geen probleem vinden en op zoek zijn naar een nieuw maatje, neem dan snel contact met ons op om een afspraak te maken voor Carlos.


Ook als u Carlos geen nieuw thuis kunt bieden, kunt u helpen! Met uw bijdrage kunnen we dieren zoals Carlos de juiste verzorging geven zolang ze in ons asiel verblijven. Nadat Carlos is geplaatst hebben de achterblijvertjes hier ook nog plezier van. U kunt Carlos gericht helpen met een donatie voor:

Carlos zegt dankjewel


  • bedankt Frans Lavell voor: extra opvang (3 mnd) (05-07-2019)
  • bedankt Ricardo voor: mandje met kussen (05-05-2019)
  • bedankt Anoniem voor: extra opvang (3 mnd) (21-02-2019)
 
 

Carlos wacht op een nieuw thuis in het volgende asiel: Stichting Haags Dierencentrum.

Lozerlaan 595
2544 MC
Den Haag
  0703661806
 
  www.haagsdierencentrum.nl
 
datum toegevoegd 03-01-2019
laatst gewijzigd 20-09-2019 16:10
aantal keer bekeken 13894